Posjeta Savezu Sumero u Vogošći

Direktorica Direkcije za robne rezerve Kantona Sarajevo Jelena Pekić posjetila je Savez Sumero u Vogošći, gdje je razgovarano o aktivnostima udruženja, te kako aktuelna situacija u pogledu rasta cijena utiče na rad udruženja i brigu o korisnicima usluga Sumera.

Savez Sumero je dio sistema socijalne sigurnosti i osnaživanja osoba sa intelektualnim poteškoćama u BiH. Svojim brižljivim i posvećenim radom posvete se svakoj osobi pojedinačno, njihov rad se zasniva na integraciji osoba sa invaliditetom, a posebno onih sa inetelektualnim i mentalnim teškoćama u život u lokalnoj zajednici, stvarajući tako mogućnosti za samostalan život. Društvo u kojem osobe s intelektualnim teškoćama i njihove porodice jednako učestvuju u svim aspektima života, imaju izbor, mogućnost i poštovanje.

Kroz socijalno preduzetništvo i preduzeće Greens mikropovrće i začinsko bilje pokrenuli su vlastitu organsku proizvodnju mikropovrća i začinskog bilja, a koje se mogu naći na policama širom Bosne i Hercegovine. Projekt koordinator Nermin Cocalić je istakao da im je jako važna podrška i razumjevanje od strane lokalnih institucija, pa tako i Direkcije za robne rezerve Kantona Sarajevo.